Virtualizacija

Kaj je virtualizacija?

Na kratko povedano je to način, kako na enem kosu strojne opreme (delovni postaji ali strežniku) poganjati več navideznih kosov strojne opreme. To ima svoj smisel zato, ker so večino svojega časa zmogljivosti strojne opreme le minimalno izkoriščene. Da ne deluje v prazno, jo lahko izkoristimo tako, da dela poganja še en – ali več navideznih strojev.

Kakšne so prednosti virtualizacije?

Prednosti je več. Najpomembnejša je vsekakor konsolidacija strežniške infrastrukture, ki pomeni manjšo porabo energije, manjšo porabo prostora in manjše investicije v hladilne sisteme. Omogoča tudi enostavno ustvarjanje in odstranjevanje virtualnih strežnikov (razvojna, testna in “ad hoc” okolja) in s tem omogoča najustreznejšo izrabo strežniških virov.

Podjetje SPLETINA d.o.o. je eden izmed ponudnikov, ki združuje tako znanje kot dolgoletne iskušnje strežniške infrastrukture. Svoje znanje in izkušnje na področju virtualizacije gradi na sodelovanju s podjetji VMware in Citrix, ki sta ena vodilnih ponudnikov programskih rešitev na tem področju. Veliko število izvedenih rešitev na različnih platformah vam daje zagotovilo, da bomo tudi vaše okolje prilagodili vašim poslovnim in informacijskim potrebam.

S pomočjo virtualizacije vam pri samem gostovanju lahko ponudimo popolnoma samostojen strežnik, kjer vam dodelimo strežniško moč glede na vaše potrebe. “Dejansko vam ponudimo zakup strežnika” kjer Vam kot straniki ni potrebno skrbeti za strojno opremo.

V primeru, da nimate znanj glede postavitve Web strežnikov lahko to naredimo namesto vas.