Strežniki in virtualizacija 

Podjetje SPLETINA d.o.o. je specializirano za postavitve in vzdrževanja strežnikov za mala in srednje velika podjetja. Pridobljena znanja, certifikati in reference našim strankam zagotavljajo visoko strokovnost pri implementaciji (postavitvi) in vzdrževanju strežniške strukture v podjetjih. Smo specialisti za tehnologije, bazirane na Microsoft  in Linux  platformi.

Za mala in srednje velika podjetja posebej priporočamo strežnike zmank IBM in HP. Ter platforme srežniških programov kot so Microsoft in Linux

  •   Microsoft okolje nam omogoča veliko kakovostnih srežniških rešitev, katere karakteristike so navadno povezane s potrebami stranke. Seveda je ta prilagoditev potrebna, ker je s tem povezan tudi strošek same investicije.
  • Linux strežnik je cenovno najugodnejša rešitev za mikro in mala podjetja.  S take vrste strežnikom bomo poskrbeli, da bodo podatki varni in dostopni vsem pooblaščenim osebam. Tu je potrebno paziti predvsem na to, da vaši pogrami podpirajo okolje Linux.


Zadnje leta pa dajemo največji povdarek na Virtualizacijo,
 ki vam omogoča, da na enem strežniku istočasno deluje več različnih sistemov, kateri delujejo neodvisno eden od drugega.


Kaj je virtualizacija?

Na kratko povedano je to način, kako na enem kosu strojne opreme (delovni postaji ali strežniku) poganjati več navideznih kosov strojne opreme. To ima svoj smisel zato, ker so večino svojega časa zmogljivosti strojne opreme le minimalno izkoriščene. Da ne deluje v prazno, jo lahko izkoristimo tako, da dela poganja še en – ali več navideznih strojev.

Kakšne so prednosti virtualizacije?

Prednosti je več. Najpomembnejša je vsekakor konsolidacija strežniške infrastrukture, ki pomeni manjšo porabo energije, manjšo porabo prostora in manjše investicije v hladilne sisteme. Omogoča tudi enostavno ustvarjanje in odstranjevanje virtualnih strežnikov (razvojna, testna in “ad hoc” okolja) in s tem omogoča najustreznejšo izrabo strežniških virov.

Podjetje SPLETINA d.o.o. je eden izmed ponudnikov, ki združuje tako znanje kot dolgoletne iskušnje strežniške infrastrukture. Svoje znanje in izkušnje na področju virtualizacije gradi na sodelovanju s podjetjem VMware, ki je eno vodilnih ponudnikov programskih rešitev na tem področju. Veliko število izvedenih rešitev na različnih platformah vam daje zagotovilo, da bomo tudi vaše okolje prilagodili vašim poslovnim in informacijskim potrebam.

S pomočjo virtualizacije vam lahko prihranimo ogromno denarja

ker lahko en strežnik upravlja več funkcij istočasno.

– Funkcijo datotečnega strežnik
– Funkcijo usmerjevalnika “Routerja”
– Funkcijo print strežnika
– Funkcija aplikacijskega strežnika
– Funkcija baznega strežnika (Oracle, SQL, MySQL,….)
– Funkcija E-mail strežnika
– Funkcija IP telefonskega strežnika
– itd…..